Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ποιος θα εξηγήσει στην κα Τσίπρα πως έχουμε Δημοκρατία;

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τακαμώματα της κας Τσίπρα...


και γενικά του φιλόδοξου μικροαστικού πρωθυπουργικού ζεύγους τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά, αρκετές φορές. Η διπλή δωροληψία στο Ιασώ, οι βαστάζοι αστυνομικοί στους Παξούς, οι τζάμπα διακοπές, οι φιλόξενες επιχειρηματικές βίλες και τα σκάφη, τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών από αυτούς που επαγγέλλονται τη δημόσια εκπαίδευση (για τα παιδιά των άλλων), οι αποσπάσεις και τα Πανεπιστήμια της κυρίας, η δικαστική καταδίκη της στο Εφετείο Πατρών (2008) για δυσφήμηση καθηγητή της, η μανία της για συμμετοχή στα επίσημα ταξίδια του συζύγου της ακόμη και όταν δε έχει επίσημο ρόλο, η απουσία στοιχειώδους φεμινιστικού ήθους και γυναικείας αλληλεγγύης (επίσκεψη στο Ιράν) κλπ, μας έχουν ενοχλήσει και απασχολήσει,εδώ, εδώεδώεδώεδώεδώεδώ, και αλλού.
Η σύζυγος του Καίσαρα αρνείται προκλητικά να δώσει εξηγήσεις, και όταν υποτίθεται ότι το κάνει, προσποιείται πως δεν αντιλαμβάνεται γιατί κατηγορείται και δίνει ολότελα παρελκυστικές απαντήσεις. Νομίζω πως τώρα, την τελευταία δηλαδή φορά, ξεπέρασε τον εαυτό της. Με το μυαλουδάκι της που φοβάμαι πως είναι αναλόγως  πολύστροφο και ευρυμαθές με αυτό του συμβίου της, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως υπάρχουν πολιτικοί και πολίτες που ενδιαφέρονται με ειλικρίνεια για το δημόσιο συμφέρον και αποδίδει τον οφειλόμενο έλεγχο που της ασκούν, στην επιθυμία τους να πλήξουν τον πολιτικό γίγαντα σύζυγο, λες και λείπουν οι δεκάδες αφορμές να το κάνουν ευθέως. Συνέστησε «σε όσους θέλουν να χτυπήσουν τον σύζυγό της να το κάνουν απευθείας».  Συνήθως οι σύζυγοι καλούν ιπποτικά τους αντιπάλους τους να χτυπήσουν τους ίδιους και όχι τη γυναίκα τους, όπως έκανε ο μακαρίτης ο Ανδρέας για την Δήμητρα Λιάνη. Πρώτη φορά ακούω μια σύζυγο πολιτικού να καλεί όσους της κάνουν κριτική να την κάνουν στον άνδρα της. Αστοργία, φιλοτομαρισμός, κακή αγωγή, μικρότητα, μικρόνοια, κάτι άλλο; Δεν είμαι σε θέση να ξέρω, αλλά η εντύπωση που μου δημιουργείται είναι χείριστη. Φαίνεται πως ο κ.Τσίπρας πόρρω απέχει από τους κανόνες της ιπποσύνης για να παρέμβει ο ίδιος και η σύζυγός του νομίζει πως καλώντας μας να χτυπήσουμε τον άντρα της, απαντάει έτσι πειστικά και ξεμπλέκει.
Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Μαυρωτάς παραβίασε τον άγραφο νόμο της Ομερτά που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας το πολιτικό σύστημα (με την αποφασιστική συμβολή της Αριστεράς), ο οποίος νόμος λέει πως δεν ελέγχεται ποτέ η οικογενειακή διαφθορά των πολιτικών. Ο ευρών μισή ερώτηση της Αριστεράς από το 1974 μέχρι σήμερα που να ελέγχει τη διαφθορά συγγενών κυβερνητικών προσώπων, αμειφθήσεται. Ακόμη και ο διορισμός της θυγατέρας Πολύδωρα, του αντιμνημονιακού Προέδρου Βουλής  της μιας ημέρας ή οι (επιστημονικές) διαδικασίες μεταστροφής της κας Παζαΐτη στην Χειρουργική, πέρασαν ασχολίαστα και πρακτικά ανεξέλεγκτα από μια ζηλιάρα Αριστερά, που έκανε από τότε όνειρα. Η λογική της Αριστεράς, την είδαμε κι εδώ τώρα προκλητική, με διορισμούς συγγενών (παρά τη χρεοκοπία και τις ασφυκτικές δυσκολίες), βασίζεται στην πάγια παράδοση των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων από την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία μέχρι τη Λατινική Αμερική, που υποστηρίζει με πάθος το δικαίωμα της οικογενειακής διαφθοράς των αριστερών κυβερνητικών ηγεσιών και την απόλυτη σιωπή γύρω από αυτήν. Από την κόρη Ζίβκωφ, τη χήρα Χότζα  και την Ελένα Τσαουσέσκου μέχρι τη χήρα Μάο, τον υιό Μπρέζνιεφ και τους απογόνους Σουνγκ και παραπέρα μέχρι τον αδελφό Κάστρο, όπου κυβέρνησε η αριστερή και κομμουνιστική εξουσιαστική Μαφία, εκεί θεώρησε δικαίωμά της την οικογενειακή καλοπέραση, την κληρονομική εξουσία και την ιδιωτική της ευημερία σε βάρος των πολιτών.
Εάν η προηγούμενη (27.9.2015) απάντηση της κας Τσίπρα στις κατηγορίες της διπλοθεσίας της στην Κοζάνη υπήρξε μνημείο υπεκφυγής και αποπροσανατολιστικής κοινότοπης και φτηνής αμπελοφιλοσοφίας, («Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι…νιώθω τιμή, γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά…έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα….Τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή…Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας»), νομίζω πως τώρα η τεχνολογία της, των μη απαντήσεων, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο. Γίνεται υβριστική και αρνείται το δημοκρατικό δικαίωμα του ελέγχου  επιλέγοντας ως σώμα στο οποίο λογοδοτεί τους ανήλικους πρώην μαθητές της του
Νηπιαγωγός-χειρούργος, με τον σύζυγό της.
Νηπιαγωγός-χειρούργος, με τον σύζυγό της.
Δημοτικού και τους φοιτητές της: «Αν κάποιος θέλει να βάλει εναντίον του συζύγου μου, ας το κάνει απευθείας. Δεν δέχομαι να γίνομαι βορά πολιτικής χυδαιότητας….Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα στον δημόσιο και επαγγελματικό μου βίο. Παρακολουθώ με θλίψη και ενόχληση τόσο την καταγγελία όσο και τα σχόλια που προκαλεί. Όμως, το θέμα δεν με αφορά προσωπικά….Η μέχρι τώρα διαδρομή μου δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλά για αδιαφάνεια (…) Ό,τι έχω καταφέρει ως ερευνήτρια δεν έχει κανένα θολό σημείο, είναι φανερό και μπορεί να κριθεί. Και γι’ αυτό είμαι υπερήφανη…..οι μαθητές και οι φοιτητές μου είναι για μένα οι πιο αυστηροί κριτές. Σε αυτούς λογοδοτώ, αυτών η γνώμη με ενδιαφέρει» (!!!). Δεν ξέρω αλλά χρειάζεται ένας Ντεγιάννης για να υπενθυμίσει στην κυρία πως η ιδιότητα του ελεγχόμενου, δεν αποκτάται εθελοντικά (απάντησή του στον δικτάτορα Παπαδόπουλο, που δήλωσε πως δεν νιώθει κατηγορούμενος) και η λογοδοσία δεν γίνεται σε επιλεγμένο από τον υπόλογο σώμα, το οποίο μάλιστα εξ αντικειμένου δεν μπορεί να εκφραστεί .
Η δημόσια ευπρεπής και σαφέστατη κριτική του βουλευτή αποτελεί ύψιστη δημοκρατική του υποχρέωση και όχι «χυδαιότητα». Η κυρία Μπαζιάνα οφείλει να γνωρίζει ότι ο σύζυγός της απέτυχε στην ανομολόγητη προσπάθειά του να αποσπάσει τη χώρα από την Ε.Ε. και να επιβάλλει τους ευρασιατικούς οραματισμούς του και ένα καθεστώς ρωσικού αυταρχισμού, σε συνεργασία με μερίδα της Ακροδεξιάς και με τις ευλογίες του Αγ. Όρους και της κρατικής Εκκλησίας. Κιότεψε την τελευταία στιγμή όταν κατάλαβε τις προφανείς συνέπειες. Θα ελέγχεται λοιπόν κι αυτός και οι συγγενείς του σε αυτήν την, κολοβή-ανεπαρκή-ημιδιαφανή, αλλά καλύτερη από πολλές άλλες, ευρωπαϊκή και δυτική Δημοκρατία μας. Η πρωθυπουργική σύζυγος, ειδικά όταν έχει δώσει τόσες αφορμές, οφείλει να απαντά ευχαρίστως και προ παντός με δημιουργική σαφήνεια στα συγκεκριμένα ερωτήματα, όταν ελέγχεται με στοιχεία, σε κάθε αρμόδιο και σε κάθε φορολογούμενο πολίτη, πολύ δε περισσότερο σε βουλευτή, χωρίς να εξοργίζεται ή να προσποιείται πως αδικείται από πλάγιες βολές.
Ο βουλευτής ξέρει πολύ καλά τι λέει και είναι πολύ σαφής: «Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7. Τότε είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί -όπως πρότεινα ήδη στη συζήτηση επί της αρχής του Ν/Σ- να φύγουν από το άρθρο 33 οι διατάξεις που την φωτογραφίζουν, δηλαδή ‘Η διετής προϋπηρεσία σε ΑΕΙ (τον Φεβρουάριο του 2016 η κ. Μπαζιάνα έκλεισε 2ετία) και η κατάργηση της 5ετίας από την προηγούμενη μετάταξη (έκανε μετάταξη από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια τον Αύγουστο του 2013)».
Ο βουλευτής του Ποταμιού, συνιστά στην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα «αν πρέπει να είναι οργισμένη με κάποιους, αυτοί πρέπει να είναι οι συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν κι όχι όσοι ανακαλύπτουν τις περίεργες συμπτώσεις». Παραδέχεται ότι η κυρία Μπαζιάνα έχει καλό βιογραφικό «όπως και εκατοντάδες άλλοι νέοι επιστήμονες στην ίδια κατηγορία» προσθέσει και αναρωτιέται: «Γιατί να αποκλειστούν αυτοί βάζοντας κάποιες φωτογραφικές διατάξεις-προϋποθέσεις;». Για να καταλήξει ο κ. Μαυρωτάς: «Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνεί σε αυτό, διότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά θεσμικό» καλώντας εκ νέου το υπουργείο να βγάλει τις προϋποθέσεις αυτές από το άρθρο 33, «ώστε να πάψει να είναι φωτογραφική η διάταξη».
Τόσο συγκεκριμένος είναι ο κ.Μαυρωτάς, όσο δημιουργικά ασαφής είναι ο ευσεβής άθεος υπουργός Παιδείας, αιώνιος φοιτητής κ.Φίλης, που παραδέχτηκε αθώα (δηλαδή δεν ξέρει;) πως μπορεί και να αφορά και την σύζυγο του πρωθυπουργού η διάταξη: Σύμφωνα με το υπουργείο στο επίμαχο άρθρο 33 παρ. 7, του ν/σ «η διάταξη ρυθμίζει με πάγιο τρόπο, άρα, εξ ορισμού μη φωτογραφικό, θέματα μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης σε Α.Ε.Ι», και «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και η τυχόν μετάταξή τους στα ΑΕΙ, θα τίθεται στην αυστηρή και αντικειμενική κρίση των Ακαδημαϊκών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων ευρείας αντιπροσωπευτικής σύνθεσης».
Τι συνέβη, ποια ανάγκη προέκυψε και χρειάστηκε τώρα αυτή η διάταξη, ποια αδικία διορθώνει, πότε και που, σε ποιο σημείο του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγελθεί, ποιοι και πότε σύλλογοι ή πρόσωπα τη ζήτησαν, πόσοι περίπου είναι και σε ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα στεγάζονται οι ενδιαφερόμενοι, τι τους εμποδίζει να μετέχουν ισότιμα, χωρίς φωτογραφικές διατάξεις, με άλλους προσοντούχους υποψήφιους (που δεν είχαν την τύχη να αποσπαστούν από Δημοτικά σχολεία) στην διεκδίκηση πανεπιστημιακών θέσεων που προκηρύσσονται,  αυτά δεν μας τα λέει το υπουργείο, αν μη τι άλλο για να κλείσει τα κακόβουλα στόματα.


22/04/2016, στο roides.wordpress.com, για περισσότερα: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου