Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Περί κατασχέσεων κατοικίας και πολιτικής απάτης



Δυο λόγια, που ίσως δεν έχουν ειπωθεί ή διευκρινιστεί επαρκώς, σχετικά με την κατάσχεση της οικίας της συνταξιούχου Ζάνας Μπεμπόνη για χρέη προς το δημόσιο. 

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι κρίνουν και επικρίνουν και συγκλονίζονται και αθωώνουν και συγκινούνται και καταγγέλλουν… ανάλογα με το αφήγημα που θέλουν να πουλήσουν.
Το θέμα είναι σύνθετο, και καθώς δεν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, είναι αδύνατον να βγάλουμε άκρη. Δηλαδή οι μεν θα λένε κακώς τής εστάλη κατασχετήριο και οι δε, καλώς. Ωστόσο, νομίζω δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος που να μην κατανοεί την ανθρώπινη διάσταση της υπόθεσης. (Είναι οδυνηρό να χάνεις το σπίτι σου).
Ας πάμε όμως σε δυο πραγματικά γεγονότα, αυτά που έχουμε στη διάθεσή μας και είναι πλήρως επιβεβαιωμένα. 

1. Ένας μέρος των χρεών της συνταξιούχου προς το δημόσιο οφείλεται στο γεγονός ότι κάποια εποχή άνοιγε τις μπάρες των διοδίων. Ποια εποχή; Την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι «δεν πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί αυτοί που δεν πληρώνουν στα διόδια» (https://youtu.be/SBvvUt44C04). Ε αυτό άκουσε η δόλια (το δήλωσε η ίδια), και σκέφτηκε "ποιος θα τολμήσει να με καθίσει στο σκαμνί". Έλα όμως που "κάθισε". Και φεύγοντας της είπαν "πληρώστε". Αλλά εκείνη δεν πλήρωσε. Και μετά έγινε πρωθυπουργός ο Τσίπρας και πίστεψε ότι όλα αυτά θα σβηστούν... με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αφού το είχε δηλώσει ο άνθρωπος: «η μη πληρωμή των διοδίων είναι πράξη αντίστασης και αξιοπρέπειας!»

2. Ένας άλλο μέρος των χρεών της έχει να κάνει με το χαράτσι. Δεν το πλήρωσε ποτέ. «Γιατί το πλήρωσε ο Τσίπρας;» θα σας πει αν τη ρωτήσετε (ναι, τη ρώτησα). Έχει άδικο; Όχι βέβαια. Και οι πέτρες γνωρίζουν την δήλωση του πρωθυπουργού κάποτε «δεν πλήρωσα το χαράτσι» (https://youtu.be/G8bcOoQ82uM). Ε, το ίδιο έπραξε και εκείνη. Και μάλιστα κάθε χρόνο! Τίμησε έτσι την «αντίσταση και ανυπακοή» Τσίπρα με τον καλύτερο τρόπο, εκείνη την θρυλική εποχή του «δεν πληρώνω». Κι εκείνος, ο αχάριστος, αντί να της δώσει συγχαρητήρια, έστω ένα τυπικό «ευχαριστώ», της έστειλε τον οδυνηρό λογαριασμό:
«Χάνεις το σπίτι σου».


Άπλωσε τώρα όλα αυτά στην κρίση του καθαρού μυαλού σου, τίμιε αναγνώστη, και πες με το χέρι στην καρδιά ποιος φταίει: 

- Η πλάνη της; (σε συνδυασμό με αφέλεια, οικονομική αδυναμία, και ίσως και άλλα…)
- Ο Τσίπρας; (ξεχάσαμε τον Καμμένο https://youtu.be/4QL79ysz4wc)
- (ή και τα δύο;)


του Δημήτρη Αλικάκου απο το fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου