Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Ψεύτικους χάρτες στην υπηρεσία παραπληροφόρησης απο τον Βελόπουλο



Αυτή είναι η στιγμή που ο Κυριάκος ο Βελόπουλος δείχνει σήμερα στον τηλεοπτικό άερα του ΣΚΑΙ ένα χάρτη με τη δήθεν μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στον κόσμο, η οποία βρίσκεται στην ΠΓΔΜ και μάλιστα φαίνεται από τη Σελήνη.

Μικρή λεπτομέρεια: πρόκειται για το Camp Bondsteel του Κοσσόβου την πράγματι μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Δεν φαίνεται από τη Σελήνη αλλά επειδή δεν έχω πάει να κοιτάξω, μην σας πάρω και στον λαιμό μου.

Λίγο αργότερα, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία ουδέποτε αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία". Ήταν η Σοβιετική Ένωση που το έκανε και μάλιστα η σύγχρονη Ρωσία το ανακάλεσε.
Μικρή λεπτομέρεια: Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε οριστικά στις 26 Δεκεμβρίου του 1991. Η Ρωσία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία στις 4 Αυγούστου του 1992. Ήταν η πρώτη μεγάλη δύναμη που αποδέχθηκε τη συνταγματική ονομασία της γειτονικής χώρας, χωρίς φυσικά ποτέ να το ανακαλέσει.

Κρυφά μέσα μου, μέχρι και που θαυμάζω τους τύπους που έχουν το σθένος να πουν ψέματα κραδαίνοντας συνειδητά άσχετους χάρτες. Γενικά, όλα βαίνουν καλώς.



(του Μάκη Μυλ. στο fb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου