Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Όταν ο Παυλόπουλος έλεγε πως ο Γεωργίου φούσκωσε το έλλειμμα & σε συνεργασία με Παπανδρέου «μας οδήγησαν στα Μνημόνια»


Αφού πρώτα προηγήθηκαν τα δικαστικά «χαστούκια» που δικαίωναν την ΕΛΣΤΑΤ και τον Ανδρέα Γεωργίου ήρθε και ο διασυρμός για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη δέσμευση που έλαβε κατόπιν απαίτησης των πιστωτών να αποκαταστήσει υλικά και ηθικά τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για τη δικαστική περιπέτεια και να τον αποζημιώσει, επειδή τον έσερνε μετά μανίας στα δικαστήρια.

Και όλα αυτά τα έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δικαιώσουν το μέχρι πρότινος αφήγημά τους ότι ο κ. Γεωργίου «φούσκωσε» το έλλειμμα για να βάλει τη χώρα στο Μνημόνιο. Είναι το γνωστό αφήγημα περί «τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 που οδήγησε στο μνημόνιο», στο οποίο πάτησαν για την άνοδό τους στην εξουσία.


Βέβαια, δεν πάτησαν μόνο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάνω σε αυτό, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της ΝΔ, όπως ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ποιος θα ξεχάσει τους «πύρινους» λόγους του στη Βουλή για τα Μνημόνια.

Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2014, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δηλαδή, ο κ. Παυλόπουλος, ως βουλευτής της ΝΔ τότε, «ξιφουλκούσε» ενάντια στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «δεν θα περίμενε κανείς αποδοκιμασία –και πολύ περισσότερο συγγνώμη- από τον κ. Ρήγα και το ΠΑΣΟΚ για τα ‘’έργα και τις ημέρες’’ του κ. Α. Γεωργίου και της ΕΛΣΤΑΤ κατά την εποχή του. Άλλωστε το ‘’φούσκωμα’’ του ελλείμματος, για το οποίο έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι προϊόν ‘’αγαστής’’ συνεργασίας τους και ‘’φυσική συνέχεια’’ του αλήστου μνήμης ‘’λεφτά υπάρχουν’’ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στον εφιάλτη των Μνημονίων».


Βέβαια, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ωστόσο για τον… αντιμνημονιακό του αγώνα ο Προκόπης Παυλόπουλος επιβραβεύτηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη ψήφισή του στο θώκο του προέδρου της Δημοκρατίας.


Πηγή: the Caller (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου