Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Όταν έχεις πιστέψει ότι...

Όταν έχεις πιστέψει ότι θα σε δάνειζαν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι για να μην αλλάξεις τίποτα, όταν έχεις πιστέψει ότι είμαστε πάνω σε οικόπεδο υδατανθράκων ( σωστότατο γράφω) και αν τους βγάλουμε θα λύσουμε τα προβλήματα σε βάθος 3 γενιών, όταν έχεις πιστέψει ότι αρκεί μια δικαστική απόφαση για να πάρεις τον μισθό/ σύνταξη/ επίδομα όλο πίσω σε επίπεδα προ κρίσης, όταν έχεις πιστέψει ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο καταργείται η φτώχεια, όταν πιστεύεις αυτούς που κάνουν πολιτική καριέρα πάνω σε νεκρούς και παιδάκια που λιποθυμάνε, όταν έχει πιστέψει ότι μας χρωστάνε λόγω του πολιτισμού μας τότε πολύ λογικά πιστεύεις οτι οι πυρκαγιές είναι σχέδιο αποσταθεροποίησης, ότι δεν παίζει ρόλο καμία προετοιμασία, ότι τα τεχνικά μέσα συντηρούνται χωρίς πόρους, ότι οι πόροι καλώς πήγαν στο τσίκεν γκειμ, ότι δεν χρειάζονται οι προετοιμασίες και οι πρόνοιες πριν το καλοκαίρι, ότι τις φωτιές τις βάζουν πάντα οι κακοί ξένοι ή λογής συμφέροντα και έτσι απαλλάσσεται η Πολιτεία από το καθήκον της.

Συνέχισε να πιστεύεις ότι δεν χρειάζονται αλλαγές, ότι τα κλειστά επαγγέλματα πρέπει να μείνουν κλειστά, ότι όλοι οι κλειστοεπαγγελματίες κάνουν λειτούργημα και όχι επάγγελμα με κάνα εκατομμυριάκι στην μπάντα, ότι χρειάζονται όλες οι σφραγίδες και οι υπογραφές που σου ζητάνε για μια απλή δουλειά, ότι είναι λογικό να αφήνουμε τα σκουπίδια σε χωματερές όταν άλλοι εισάγουν με στόχο το κέρδος, συνέχισε να εκλέγεις βλαχοδήμαρχους που διοργανώνουν εδώ και 40 χρόνια γιορτή Σαρδέλας, μελιτζάνας, χορευτικά, γιορτές και εμποροπανηγυρεις αφήνοντας χωρίς ύδρευση άρδευση την επαρχία, συνέχισε να τρως τον παπά τον ελληνοχριστιανικό και τους πόρους που απορροφά αυτός και η εκκλησία.

Συνέχισε να πιστεύεις σε έναν ηγέτη που με μαγικές ιδιότητες την κρίσιμη στιγμή θα λάβει τη σωστή απόφαση και θα σε σώσει από την κατρακύλα και την διολίσθηση στον δευτεροτρίτο κόσμο. Συνέχισε να πιστεύεις ότι η κοινωνική δικαιοσύνη εδράζεται σε διανομή πλούτου που δεν υπάρχει. Συνέχισε να πιστεύεις σε μαγικές λύσεις και ιδιότητες του ηγέτη που θα φροντίσει για σένα.

Μην ασχολείσαι με τους θεσμούς, με τη νομιμότητα, με την παραγωγή. Μην ασχολείσαι με την επένδυση παρά μόνον με την κατανάλωση Μην ασχολείσαι να διαβάσεις και να ακούσεις τίποτα μετριοπαθές. Ακολούθα αυτόν που τα λέει χύμα και περίμενε να σε σώσει. Αυτον που έχει πάντα μια εναλλακτική αλλά ποτέ δεν στη λέει έγκαιρα


σχόλιο του Al. Pap. στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου