Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Από διαπραγμάτευση σκίσαμε



Ο Τσίπρας έδωσε τα πάντα με τα τρία πολυνομοσχέδια (φορολογικό, ασφαλιστικό και υπερταμείο παραχώρησης δημόσιου πλούτου), ενώ υποσχέθηκε με διθυράμβους ρύθμιση του χρέους προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα εγκληματικά και αντισυνταγματικά μέτρα, όπως τα αποκάλεσε ο συγκυβερνήτης του Καμμένος, αλλά και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Τελικά πήρε διόρθωση επί τα χείρω των νομοθετικών ρυθμίσεων που ψήφισε πριν λίγες μέρες για ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και κόκκινα δάνεια για να πάρουμε την υποδόση των 7,5 δισ ευρώ. Για το υπόλοιπο 2,8 δισ. της δόσης θα γίνει αξιολόγηση για την πορεία αποκρατικοποιήσεων, ενεργειακά κ.λ.π.

Δηλαδή η "σκληρή" διαπραγμάτευση μας κόστισε 12,5 δισ αντιλαϊκά μέτρα, 86 δισ αύξηση του χρέους, 43 δισ απώλεια καταθέσεων και παραχώρηση για 99 χρόνια της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου!!! Το κλείσιμο των τραπεζών είναι απροσδιορίστου ζημιάς στην πραγματική οικονομία!!!


Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους όπου ο Τσίπρας είχε επενδύσει πολλά, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Σόιμπλε, αφού η όλη συζήτηση πήρε αναβολή για μετά το 2018 και υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος!!! Μάλιστα η συγκεκριμένη αναφορά στη συμφωνία είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτή του 2012, αφού απαιτεί επίτευξη πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου