Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Σχέσεις Τσίπρα Καραμανλή και ΕΥΠ επί Παπαγγελόπουλου



Είναι αυτός δίπλα στον Αλέξη. O εισαγγελέας που συγκάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Παρακολουθούσαν, λέει, οι αμερικάνοι (sic) τα τηλέφωνα απροσδιόριστου αριθμού πολιτικών, του Παπανδρέου ανάμεσα σε αυτά. Όμως ο Παπανδρέου δεν ενημερώθηκε ποτέ για τις υποκλοπές. Έτσι για να μην μπορεί κανένας να πει ότι παρακολουθούσε ο Καραμανλής.

Ο Παπαγγελόπουλος, αφού εξέτασε 5 μάρτυρες (και ολογράφως πέντε ... ακριβώς πέντε), έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, χωρίς να συσχετίσει τη δικογραφία με την "αυτοκτονία" Τσαλικίδη, του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού της Vodafone, που συνεργαζόταν με το κλιμάκιο συντήρησης της Ericsson που βρήκε το λογισμικό ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να "παρακολουθεί" ακόμα, έξι μήνες μετά τη λήξη τους... που "αυτοκτόνησε" μία εβδομάδα πριν από το γάμο του. 

Αμείφθηκε για τη συγκάλυψη με τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, επί Καραμανλή. Της ΕΥΠ που πλαστογραφούσε paycheck δημοσιογράφων, για να τους εκθέσει (του Βαξεβάνη μεταξύ αυτών) και κατέθετε στο δικαστήριο για την καταδίκη του Μιχάλη Καρχιμάκη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας (που αθωώθηκε, αφού του είχε επιβληθεί εγγύηση 1 εκ. €). Η συγκεκριμένη "ομάδα" της ΕΥΠ καταδικάστηκε για τις πλαστογραφήσεις. Ανταμείφθηκε από τον Τσίπρα με τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα πάταξης της διαφθοράς(!), τιμήθηκε με τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση των Εκλογών του Σεπτεμβρίου, παρενέβει στις εκλογές στέλνοντας δύο εισαγγελείς να τους δείξουν οι κάμερες να "ανακρίνουν" τον Φαλτσιάνι, στη Γαλλία, πέντε μέρες πριν τις κάλπες, συνέχισε ως Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς, μετά τις εκλογές. 

Πριν μία εβδομάδα "έκρυψε" στις 7500 σελίδες του πολυνοσχεδίου για το μνημόνιο, την νομιμοποίηση των σχέσεων Υπουργών και Βουλευτών με offshore εταιρίες ... που είχε καταστήσει παράνομες ο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου