Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Γιατι ο Παπανδρέου Δημιούργησε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Επειδή κάποιοι φίλοι, από αυτούς που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ,
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ (εάν είναι δυνατόν!!!) τι έχει συμβεί
και δεν μπορούν να ¨αντιληφθούν":

Α. Γιατί τον Νοέμβριο του 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτήθηκε και δεν έδωσε αγώνα για να υπερασπιστεί το αξίωμα του Πρωθυπουργού που είχε κερδίσει με το εκπληκτικό ποσοστό 44%.;

Β. Για ποιους λόγους δημιουργήθηκε το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ του Γιώργου Παπανδρέου.;




Όσον αφορά το Α. ερώτημα, είναι φυσικό να μην "καταλαβαίνουν", γιατί κατά κανόνα, οι πολιτικοί (ανάμεσα σε αυτούς και η ηγετική Ομάδα του σημερινού ΠΑΣΟΚ), δίνουν αγώνα για την "καρέκλα" τους την οποία βάζουν πάνω απ' όλα.
Έτσι, οι φίλοι στους οποίους απευθύνομαι, δεν μπορούν να διανοηθούν πως μπορεί να υπάρχουν Πολιτικοί (όπως ο Γιώργος Παπανδρέου), που βάζουν το συμφέρον της Χώρας ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.!!!!

(Ο Παπανδρέου θα μπορούσε τον Νοέμβριο του 2011, να σηκώσει το "γάντι" και να προκαλέσει τους Συνωμότες να τον ρίξουν μέσα στη Βουλή. Ενδεχομένως οι Συνωμότες να μη τολμούσαν να το κάνουν, αλλά η νίκη του Παπανδρέου θα ήταν "πύρρειος". 

Γιατί, η Χρεοκοπημένη Χώρα μας χρειαζόταν βέβαια τον Μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τους "κηπουρούς" του, που είχαν θεσμοθετήσει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΙΣ και είχαν μειώσει, μέσα σε δύο χρόνια, το Έλλειμμα κατά 14,3 Δις Ευρώ ή 6,2% του ΑΕΠ, προστατεύοντας παράλληλα τα Χαμηλά και Μεσαία Εισοδήματα από Μισθούς και Συντάξεις, τα οποία κατά την περίοδο της Κυβέρνησης Παπανδρέου είχαν από Ελάχιστες έως Μηδαμινές Μειώσεις,
αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να συνεχιστεί η Μεταρρυθμιστική πορεία της Κυβέρνησης, ήταν η Αρραγής Ενότητα του Υπουργικού Συμβουλίου και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. 

Η Ενότητα όμως είχε "κουρελιαστεί" από τους Συνωμότες και επειδή η προκήρυξη Εκλογών σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θα ανέκοπτε την προσπάθεια για τη Δημοσιονομική Προσαρμογή της Χώρας, οπότε, προκειμένου να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της Χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε να παραιτηθεί, για να ανοίξει ο δρόμος για ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις).!!!!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Η ορθότητα της επιλογής του Παπανδρέου για ΑΠΟΦΥΓΗ των Εκλογών, αποδείχτηκε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο Σαμαράς (αντί να βάλει πλάτη και να βοηθήσει την ευρύτερης αποδοχής Κυβέρνηση Παπαδήμου) έσυρε τη Χώρα σε Εκλογές, οπότε η προεκλογική "ακινησία" και η αναστολή υλοποίησης του Προγράμματος δημιούργησαν Δημοσιονομικό Κενό που ουσιαστικά "εξουδετέρωσε" τα οφέλη από είχαν προκύψει από την Κυβέρνηση Παπανδρέου και μας έφερε ΚΑΙ ΠΑΛΙ, μια "ανάσα" από το Grexit.!!!

Τι δεν καταλαβαίνετε φίλο
ι μου;;

Όσον αφορά το Β. ερώτημα, θα πρέπει οι φίλοι να καταλάβουν, πως το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δημιουργήθηκε, όχι με σκοπό να "καλύψει' τις πολιτικές φιλοδοξίες κάποιων, αλλά με σκοπό να "στεγάσει" χιλιάδες Δημοκρατικούς Πολίτες οι οποίοι ΕΙΧΑΝ ΑΗΔΙΑΣΕΙ από τις πρακτικές της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είχαν ενταχθεί σε άλλο Κόμμα, δηλαδή ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ.!!!!
Πρέπει επίσης να αντιληφθούν και τους λόγους για τους οποίους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Δημοκρατικοί Πολίτες ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ για τον Βενιζέλο και την "ομάδα" του και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με "αυτό το ΠΑΣΟΚ", όπως το έχουν καταντήσει και πως ο μόνος τρόπος να επαναπατριστούν είναι να καθαρίσει το Κόμμα από αυτούς που μας έκαναν να νοιώθουμε ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ και ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΙ,
Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι:

Ούτε η λυσσώδης Αντιπολίτευση των Σαμαρο-Τσιπρο-Καμμένων, ούτε τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα μπορούσαν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ (κάνοντας παράλληλα τεράστια ζημιά στη Χώρα),
εάν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ παρέμενε ενωμένη σαν μία ¨Σφιχτή Γροθιά” και μαχόταν μαζί με τον Πρωθυπουργό τους και τους ελάχιστους “κηπουρούς”, για τη σωτηρία της Χώρας.

Αντιθέτως, μέσα στη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπήρχε Η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ που όχι μόνο εξανάγκασε σε παραίτηση τον Μεταρρυθμιστή Πρωθυπουργό του ... δικού τους (και δικού μας) Κόμματος, αλλά και στη συνέχεια έσυραν το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά σε συνεργασία με τη ΝΔ,αλλά το υποβίβασαν σε "δεκανίκι" του Σαμαρά και της ΝΔ.
Μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου,
μετά την ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΙΚΗ και Αντιπατριωτική (για ακόμη μια φορά) τακτική του Σαμαρά, ο οποίος, αφού λύσσαξε να επιτύχει την παραίτηση Παπανδρέου (την οποία επέτυχε χάρη στον Βενιζέλο και τα "τσιράκια" του),αντί να στηρίξει την "ευρύτερης αποδοχής" Κυβέρνηση Παπαδήμου, 
αυτός άρχισε από την πρώτη ημέρα να την υπονομεύει και να ζητάει Εκλογές, να μην "επιτρέπει" στην Κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις με το "επιχείρημα" ότι είναι Κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" και να σύρει έτσι τη Χώρα σε ΕΠΤΑΜΗΝΗ ακυβερνησία εξ αιτίας της οποίας το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής έμεινε πολύ πίσω, γλυτώσαμε το Bank run χάρη στις "αεροπλανιές" Ευρώ που μας έστελνε η ΕΚΤ κατά τις δύο προεκλογικές περιόδους του Μαΐου και Ιουνίου 2012 και φτάσαμε μια ανάσα από το Grexit.

Πιστεύω πως κανένας εχέφρων Έλληνας πολίτης ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΟΛΩΝ (εάν ήταν δυνατόν) των Πολιτικών Δυνάμεων προκειμένου να μη καταρρεύσει η Χώρα.!!!

Συνεπώς δεν θα υπήρχε αντίρρηση και για Συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη σωτηρία της Χώρας από τον ΘΑΝΑΣΙΜΟ κίνδυνο που την ΞΑΝΑ-ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ (μετά το 2009) οι Τυχοδιωκτικές και Αντιπατριωτικές ενέργειες του Σαμαρά και της ΝΔ (που κόστισαν στη Χώρα ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΔΙΣ ΕΥΡΩ), 
με ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ πως η Συνεργασία θα γινόταν ΜΕ αξιοπρέπεια και στη ΒΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Αντ' αυτού, ο Βενιζέλος ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΤΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΗΤΙΛΙΚΙΑ με τον Σαμαρά
και κατάντησε το ΠΑΣΟΚ ΔΕΚΑΝΙΚΙ και ΚΟΛΑΟΥΖΟ του Σαμαρά και της ΝΔ.!!!!
(Επειδή μία φωτογραφία αξίζει ΟΣΟ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, στο τέλος αυτής της Δημοσίευσης επισυνάπτω με Link μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ολοφάνερα η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ .... αγάπη προς τον Σαμαρά).!!!!!!!

Επέτρεψαν (ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ) στον Τυχοδιώκτη Σαμαρά να καλύψει τα 20 Δις Ευρώ που κόστισε το "Πρωθυπουργιλίκι" του, ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΣ τους Μισθούς και τις Συντάξεις (που επί Πρωθυπουργίας Παπανδρέου είχαν από Ασήμαντες έως Μηδαμινές Μειώσεις) και μαζί με την ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ που εξαπέλυσαν, "γονάτισαν" και Φτωχοποίησαν τον Ελληνικό Λαό και βάθυναν ακόμη περισσότερο την ύφεση.!!!
Η υποτέλειά τους έφτασε σε τέτοιο ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ σημείο, που επέτρεπαν στους "Συνεταίρους" τους, (δηλαδή σε αυτούς ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ), να κατηγορούν (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ) την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και να ισχυρίζονται ότι (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) η Χώρα Χρεοκόπησε από την .... Κυβέρνηση Παπανδρέου.!!

Αυτές οι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ που εκτόξευαν τόσο εντός Βουλής, όσο και εκτός Βουλής (στα ΜΜΕ στα οποία "πρωτοστατούσαν" ο Πάκης, ο Στυλιανίδης, ο Κεφαλογιάννης κλπ), ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, λες και οι συκοφαντίες δεν αφορούσαν το δικό τους (και δικό μας) Κόμμα,  αλλά κάποιο ΑΝΤΙΠΑΛΟ Κόμμα , κάποιον Αντίπαλο Πολιτικό Αρχηγό.!

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν ορθώσει το ανάστημά τους για να πουν ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και να ΑΝΤΙΚΡΟΎΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ της ΝΔ και των Διαπλεκόμενων ΜΜΕ εναντίον της Κυβέρνησης Παπανδρέου, δηλαδή της δικής τους (και δικής μας) Κυβέρνησης.!!!!!
Αντιθέτως, ζητούσαν .... "συγνώμη".!!!!!!!!

Αυτή η ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ και ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ τακτική τους, μου δίνει το δικαίωμα να ρωτήσω :

Συγνώμη από ποιους και γιατί, ΑΝΟΗΤΟΙ;;

Μήπως επειδή το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ Χώρας (από τον Καραμανλή και τη ΝΔ και με τη συνευθύνη του συνεταίρου σας Σαμαρά) και κατάφερε να μας σώσει από την Ασύντακτη Χρεοκοπία και τον Εφιάλτη της Στάσης Πληρωμών, ΑΝΟΗΤΟΙ.;

Δεν καταλαβαίνετε πως η ... "συγνώμη" σας, ουσιαστικά "απενοχοποίησε" τους καταστροφείς της Χώρας (Καραμανλή, Σαμαρά και ΝΔ) και "ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ" το δικό σας (και δικό μας) Κόμμα, ΑΝΟΗΤΟΙ;

Δεν καταλαβαίνετε πως όταν ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ Συκοφαντούν το Κόμμα μας και αντί να αναδείξετε και αποδείξετε τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Ευθύνες, εσείς ζητάτε... συγνώμη, ουσιαστικά τους "αθωώνετε" και παραδέχεστε πως η Ευθύνη ανήκει στο δικό σας (και δικό μας) Κόμμα, ΑΝΟΗΤΟΙ;

Αυτή η Προδοτική στάση σας, ήταν η κυριότερη αιτία ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ του ΠΑΣΟΚ, ΑΝΟΗΤΟΙ.

Ήθελα να ήξερα : Δεν αισθάνεστε καθόλου ΤΥΨΕΙΣ και ΝΤΡΟΠΗ, που βλέπετε τη ΝΔ (την Παράταξη που Χρεοκόπησε τη Χώρα) να είναι σήμερα το πρώτο (δημοσκοπικά) Κόμμα, οι Νεοδημοκράτες να είναι Σεβαστοί και Αποδεκτοί,
ενώ το ΠΑΣΟΚ (ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ τη Χώρα από την Ασύντακτη Χρεοκοπία), είναι Καταποντισμένο (εξ αιτίας των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ λαθών σας) και εσείς να έχετε καταντήσει ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ,
ΑΝΟΗΤΟΙ;

Όσοι νομίσουν πως αυτά που γράφω είναι άδικα, ας ψάξουν στο Διαδίκτυο για να βρουν ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που ο Βενιζέλος, ή η σημερινή Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ή κάποιος από την ηγετική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙ εντός και εκτός Βουλής το ΤΕΡΑΣΤΙΟ Μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ή έχει υπερασπιστεί από τις ΑΘΛΙΕΣ Συκοφαντίες των Δεξιών Συνεταίρων τους, τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του δικού τους (ΚΑΙ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ) Κόμματος!

Δεν θα βρούνε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Αντιθέτως, θα βρούνε πάμπολες περιπτώσεις που οι ... "δικοί" μας οι ΠΑΣΟΚοι "σκίζουν τα ιμάτιά τους", προκειμένου να υποστηρίξουν την .... Κυβέρνηση Σαμαρά!
Για αυτό κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ εκεί που το κατάντησαν , ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Ο χαρακτηρισμός "ανόητοι", είναι ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ... επιεικής!





κείμενο του Απόστολου Κυ. στο fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου