Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Για το #galaxyarchis

  1. Ξεσήκωσε μεγάλη σκόνη το άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη σχετικά με την διαδικτυακή persona @galaxyarchis, η οποία υπήρξε από τους πιο φλογερούς «επαναστάτες» του internet.
    Μετά τον άδικο θάνατό του σε τροχαίο η κοινότητα του τουίτερ.γρ έμαθε από ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όγας Γεροβασίλη ότι ήταν συνεργάτης της.

    Το άρθρο:
  2. Κάποιοι το θεώρησαν άδικο
  3. άλλοι πάλι δεν κατάλαβαν καν ποιανού είναι το άρθρο...
  4. (αλλά τέλος πάντων ο ελλειπτικός λόγος των 140 χαρακτήρων δημιουργεί τέτοιες παρεξηγήσεις) 
  5. Οι περισσότερες αντιδράσεις βέβαια ήταν οι παλιές γνωστές, της «επαναστατικής τουίτας»

    «Από κάπου τα παίρνει ο συγγραφέας του άρθρου» και αυτοί που το κοινοποίησαν. «Δουλίτσα να γίνεται» στην αργκό της τουίτας, ή ακόμη πιο χοντρά:
  6. ...συν οι γνωστές εξυπνάδες ενός άλλου εξέχοντος account του αριστερού τουίτερ...
  7. Βεβαίως το άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη ήταν σκληρό. Όχι για τον άνθρωπο Πέτρο Παπαθανασίου, τον οποίο ελάχιστοι γνώριζαν ποιος είναι, πριν τον αποκαλύψει στο πανελλήνιο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αλλά για τον @galaxyarchis του τουίτερ:
    «ο χαρακτήρας του στο twitter ήταν χολερικός λαϊκιστής, εχθροπαθής και βίαιος, συχνά βρόμικος και χυδαίος, με ασίγαστο μίσος για αυτούς που θεωρούσε εχθρούς του. Ότι στοχοποιούσε πολιτικούς και δημοσιογράφους και άνοιγε βιτριολικές προσωπικές βεντέτες με τους εχθρούς του, όταν δε τού τέλειωναν τα πολιτικά το έριχνε στα φτηνά σεξουαλικά...»
  8. Βεβαίως ο εκλιπών χρησιμοποιούσε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα. Είχε κάνει της μόδας μία λέξη:
  9. κ.λπ., κ.λπ.
  10. Αυτό δεν ήταν το μόνο άρθρο του Ανδρέα Πετρουλάκη για τις επιθέσεις στο διαδίκτυο που ενόχλησε. Υπήρξε παλιότερα (30.5.2015) κι αυτό: 
  11. Το οποίο απαντήθηκε (και επιβεβαιώθηκε) έτσι
  12. ...

  13. Είπαμε, ότι κάποιοι θεώρησαν σκληρό το άρθρο του Πετρουλάκη και γι' αυτό ο «ιερός θυμός».
    Αλλά και ένα άλλο άρθρο που απλώς αποτύπωνε την κατάσταση μετά τον θάνατο του διάσημου τουιτερά...
  14. ...ξεσήκωσε πάλι υστερικές αντιδράσεις.
  15. Μεγαλύτερος όμως χαμός έγινε με ένα τουίτ του Στάθη Καλύβα... 
  16. Αν και δεν ανέφερε τον @galaxyarchis, ούτε κάτι για τον θάνατό του, ερμηνεύτηκε έτσι: 
  17. Βεβαίως ο λογαριασμός @galaxyarchis είχε αναρτήσει ουκ ολίγα για τον διαπρεπή καθηγητή του Yale και ίσως γι' αυτό ο συσχετισμός 
  18. Παρ' όλα αυτά, πως γίνεται ένα τιτίβισμα να ερμηνεύεται κατά ένα μόνο τρόπο και να γίνεται τέτοιος κακός χαμός;

    Προφανώς το μυστικό βρίσκεται στην λέξη «διορισμός». Κι αυτό διότι οι αγωνιστές της τουίτας πίστεψαν αυτά που έγραφαν για τους άλλους, δηλαδή πόσο κακοί και διεφθαρμένοι είναι όλοι όσοι εργάστηκαν σε γραφεία πολιτικών. Εξ ου και ο ψόγος στην κυβερνητική εκπρόσωπο που έσκασε το μυστικό: 
  19. Υπήρχε όμως κι ένα ακόμη άρθρο σχετικά με τον «διορισμό». Εξ οικείων...
  20. Οι αντιδράσεις γι' αυτό ήταν λιγότερες. Ίσως επειδή έχει ο γνωστός blogger έχει μπλοκάρει εκατοντάδες και τα κείμενά του αργούν να διαδοθούν.
  21. Μπορεί, πάλι, οι «Αριστερές» αντιδράσεις στους διορισμούς να στηλιτεύονται λιγότερο επειδή πρώτος στόχος είναι όσοι «ανήκουν στον ταξικό εχθρό». Οι τελευταίοι, σαν τον κ. Καλύβα, θα προπηλακιστούν ακόμη και για όσα πιθανώς σκέφτονται… 
  22. Ίσως να είναι τα δύο μέτρα και σταθμά που αποτελούν βασική παράδοση της νέας Αριστεράς. 
  23. Το βασικό ζήτημα, όμως, του Ανδρέα Πετρουλάκη δεν ήταν το ποιόν της διαδικτυακής «πάλης» που έκανε ο @galaxyarchis· υπάρχουν δεκάδες σαν κι αυτόν. Ήταν το ερώτημα που κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει:
    «Πόσοι σαν αυτόν υπηρετούν στο πλευρό της υπουργού και πόσα από τα ψευδώνυμα που διεξάγουν άγριο πόλεμο στο Διαδίκτυο έχουν απευθείας σύνδεση με το μηχανισμό ΣΥΡΙΖΑ;»
  24. Βεβαίως το τουίτερ, όπως θα έλεγε και ο Τζίμης Πανούσης είναι «ένα υπερεκτιμημένο παιγνίδι», αλλά οι αντιδράσεις έχουν ενδιαφέρον ίσως για κάποιους μελετητές του μέλλοντος. Ένα σχετικό άρθρο επ' αυτού 
Πηγή: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου