Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση απο το Κίνημα Δημ. Σοσ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου



 Το Πολυτεχνείο συνεχίζει να εκθέτει, σαράντα τρία χρόνια μετά.
Εκθέτει όσους ακόμα δεν αποδέχονται πως η εξέγερση των φοιτητών, που μαζί τους συσπειρώθηκαν ομάδες εργατών, αγροτών κι άλλων πολιτών, στο  Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, επέδρασε καταλυτικά στις εξελίξεις για την πορεία προς την  επάνοδο της Δημοκρατίας.

Εκθέτει όσους δεν αποδέχονται πως ήταν ο ιδεολογικός χαρακτήρας της εξέγερσης αυτός που συγκρότησε το μέτωπο αντίστασης κατά της χούντας. Ο λαός για τον λαό, σε μιά εμβληματική πράξη αντίστασης απέναντι στο τυραννικό καθεστώς.

Εκθέτει όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να αλλοιώσουν τη συλλογική μνήμη, να αποσιωπήσουν τη δική τους ανοχή προς όσα οδήγησαν και αργότερα έθρεψαν τη χούντα. Αντικοινοβουλευτισμός, ασέβεια προς το θεσμικό πλαίσιο, υποταγή στο δεσποτισμό, ασέβεια προς το λαό και τη βούλησή του.

Εκθέτει όσους μεταπολιτευτικά συνέχισαν να μην σέβονται τους πολίτες, ανεξαρτήτως έμφυλης, πολιτικής, ή άλλης προσωπικής πεποίθησης – ταυτότητας.

Εκθέτει  όσους προσπορίστηκαν από τους αγώνες άλλων.

Εκθέτει όσους αγνόησαν το λαό, τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, αγνοώντας το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κομματικό και το ιδιωτελές συμφέρον, στέλνοντας τη χώρα στα βράχια. 

Εκθέτει όσους δήλωναν αριστεροί και υποστήριζαν ότι θα υπηρετούσαν την κοινωνία, αλλά επέλεγαν πάντα κομματικά, ιδεοληπτικά, αγνοώντας το κοινό καλό.

Η συντήρηση θα επιμείνει, να εκτίθεται, αντί να αλλάξει. 

Όποιος παραμένει σε αυτή την πορεία, κόντρα στο συμφέρον των πολλών, όχι από ανοησία αλλά εξυπηρετώντας ίδιον όφελος, παραμένει προσκολλημένος σε μία επικίνδυνη και καταστρεπτική πορεία και για τη χώρα.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, τιμά το Πολυτεχνείο, τους αγωνιστές του, τα θύματα και την παρακαταθήκη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου