Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

20 πράγματα που έμαθα τον Σεπτέμβριο

του Φώτη Γεωργελέ στην Athens Voice

1. Καταλαβαίνεις ότι έχεις αριστερή κυβέρνηση από τα ονόματα αυτών που παίρνουν τηλεοπτικά κανάλια. Έναν Βλαντιμίρ διαδέχεται κάποιος Ιβάν. 
2. Ότι μπορεί η Χρυσηίδα Δημουλίδου να έχει και δίκιο. Τα μπαλκόνια μας έχουν ακόμα σκόνη μεν, αλλά ότι μας ψεκάζουν είναι βέβαιο. Με χημικά. Τους συνταξιούχους.
3. Οι Έλληνες συνταξιούχοι είναι πολύ γυμνασμένοι. Σε τέτοια ηλικία και αναποδογυρίζουν κλούβες. 
4. Ότι αν έχεις πιστέψει πως κάποιος με ένα νόμο, ένα άρθρο θα διαγράψει το δημόσιο χρέος και θα επιβάλει «σεισάχθεια» στο ιδιωτικό, τότε είναι δυνατόν να πιστέψεις και ότι κάποιος Σώρας έχει τα λεφτά να τα πληρώσει όλα αυτά αντί για σένα. 
5. Οι φίλες μου αυτό το καλοκαίρι συνεχώς ομορφαίνουν. Πρέπει να έχουν βγει καινούργια φίλτρα στο Instagram. 
6. Έμαθα ότι ο κουμπάρος του υπουργού Υποδομών νίκησε τον κουμπάρο του υπουργού Άμυνας και πήρε κανάλι. Αλλά μετά δεν είχε να το πληρώσει και τελικά το πήρε ο κουμπάρος του υπουργού Άμυνας. Έτσι νικήθηκε η διαπλοκή. 
7. Ότι όσο άσχημη κι αν είναι η οικονομική κατάσταση, προσλήψεις στην ΕΡΤ πάντα θα γίνονται. Η οικονομική κατάσταση είναι πάντα άσχημη για σένα, όχι γι’ αυτούς.


8. Όταν παίρνεις την «πιο σέξι γυναίκα του κόσμου» και σου βγαίνει πρέσβειρα Ειρήνης του ΟΗΕ, έχεις και συ τα δίκια σου. Η συλλογή παιδιών του τρίτου κόσμου και η κοσμική φιλανθρωπία δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «καυτή σχέση». Το διαζύγιο των Μπραντζελίνων ήταν το πιο διαβασμένο θέμα στο ελληνικό ίντερνετ. Τα social media είναι χαιρέκακα. 
9. H Vogue έκανε ένα ριμέικ στο βίντεο του τραγουδιού «Freedom» του Τζορτζ Μάικλ. Στη θέση των «σούπερ 5» της δεκαετίας του ’90, σημερινά μοντέλα. Η μουσική είναι ίδια, τα κορίτσια είναι επίσης πολύ όμορφα. Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση. Η δεκαετία του 2010 χάνει από τη δεκαετία του ’90 καθαρά. Είναι όλα ίδια και λείπει μόνο ένα πράγμα. Η λαγνεία. 
10. «Το μόνο που θέλουν οι άντρες είναι να τους γλείφουν. Όσο περισσότερες ώρες της μέρας γίνεται. Απ’ όσο περισσότερα όμορφα κορίτσια γίνεται. Έξω απ’ αυτό, ενδιαφέρονται μονάχα για τεχνικής φύσης προβλήματα. Είναι αυτό άραγε σαφές;» «Όταν δεν μπορούμε πια να καυλώσουμε, τα πάντα χάνουν σιγά-σιγά τη σημασία τους. Ο κόσμος γίνεται άξαφνα πιο πραγματικός». Μισέλ Ουελμπέκ, «Μορφολογία της τελευταίας Όχθης», Εστία. Ίσως υπάρχει μια ελπίδα για τη λογοτεχνία, για τα περιοδικά, τα χάρτινα Μέσα. Καθώς το Instagram απεχθάνεται τις γυμνές φωτογραφίες, καθώς το Facebook μπλοκάρει τις παλιοκουβέντες, καθώς όλα γίνονται «κατάλληλα για κάτω των 15 ετών», κάπου πρέπει να υπάρχει η δίψα για τα κορμιά των άλλων, η λαγνεία. Χωρίς πόθο είναι πολύ βαρετός αυτός ο πολυάσχολος κόσμος των χιλιάδων αναρτήσεων. 
11. Η Ενημέρωση μοιάζει όλο και περισσότερο με τη Super League. Όπως συμβαίνει και με τους προέδρους των ομάδων, έτσι και με τους ιδιοκτήτες καναλιών, δεν γίνεσαι αν δεν έχεις τουλάχιστον ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος σου. 
12. Κατηγορίες για φοροδιαφυγή ο ένας, διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ίντερπολ ο άλλος. Ο Σύριζα ακολουθεί τη γραμμή «χτυπάμε το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα».
13. Ότι δεν υπάρχουν όρια στο σουρεαλισμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Τώρα η κυβέρνηση εγκαλεί την αντιπολίτευση για ανέφικτες υποσχέσεις, γιατί «δεν βγαίνουν τα νούμερα». Αν ο Κυριάκος έχει χιούμορ, όταν ο Τσίπρας ρωτάει πού θα βρει τα λεφτά για να μειώσει 30% τον ΕΝΦΙΑ, πρέπει να απαντάει: «Από τη διαγραφή του χρέους, από τις γερμανικές αποζημιώσεις, από τα λεφτά του Πούτιν για τον αγωγό, από τη λίστα Λαγκάρντ». 
14. Όταν χάσουν τις εκλογές, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν θα ’χουν επαγγελματικό πρόβλημα. Θα στήσουν ένα ριάλιτι «3 μέρες κλεισμένοι σ’ έναν πύργο. Χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Αυτοί και οι αστυνομικοί. Μόνο ένας νικητής». Αν κιόλας ξεπεράσουν τα μίση και θυμηθούν τις παλιές αγάπες, μπορεί και να το συνδιοργανώσουν με τον Άλφα. Με παρουσιαστή τον Δήμο Βερύκιο να μεταδίδει: «Τι έκανε ο υπερθεματιστής με τον αστυνομικό 40 δευτερόλεπτα στις τουαλέτες;» Σίγουρη τεράστια επιτυχία. 
15. Δεν είναι για γέλια, αλλά αν δε γελάσεις με όλα αυτά, με τους δυο γαϊδάρους που μαλώνουν σε ξένο barn, θα πάθεις κατάθλιψη. Υπάρχει μια θεωρία, έμαθα αυτό τον μήνα. Ότι δεν είναι πως δεν ξέρουν το «κόπι πάστε», και ότι 360 μοίρες δεν είναι στροφή. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν να βγάζουν ανακοινώσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και βάζουν google translation. Αλλά ότι το κάνουν επίτηδες. Για να ταυτίζεται ο μέσος ψηφοφόρος του οποίου το μορφωτικό επίπεδο είναι ίδιο, να σκέφτεται ότι είναι δικά μας παιδιά, αφού μπορούν αυτοί, μπορώ κι εγώ. Δεν πιστεύω σ’ αυτή τη θεωρία, δεν το κάνουνε επίτηδες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λειτουργεί η θεωρία. 
16. Ότι πρώτη φορά στην ιστορία η δικαιοσύνη αρνήθηκε να δικάσει γιατί το «κλίμα» δεν ήταν καλό. Ακύρωσε δηλαδή τον εαυτό της, γιατί αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της. Να αποφασίζει βάσει των νόμων αγνοώντας το κλίμα. 
17. Ότι όταν οι άλλοι έδιναν επιδόματα ήταν «προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Αλλά τα κουπόνια ενός ευρώ για τη λαϊκή δεν είναι ντροπή, είναι μέτρα υπέρ των ασθενέστερων από την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. 
18. Ότι τα 300 εκ. για την Τραινοσέ είναι «προκλητικά χαμηλή τιμή», όταν την ιδιωτικοποιεί ο Σαμαράς. Όταν την πουλάει αυτή η κυβέρνηση 45 εκ. είναι «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας υπέρ του λαού».
19. Ότι όταν ένα πρώην στέλεχος της κυβέρνησης καταγγέλλει σκάνδαλα στην κατασκευή του κέντρου προσφύγων, ένα στέλεχος της αντιπολίτευσης καταγγέλλει σκάνδαλα στο χώρο ψυχικής υγείας, ένας επιχειρηματίας καταγγέλλει απόπειρα εκβιασμού του από δικαστικό, τότε η δικαιοσύνη διατάσσει την εκταφή του Αλέξανδρου Βέλιου για να διαπιστώσει αν έφυγε μόνος του ή αν τον βοήθησε κάποιος με ευθανασία. Γιατί έτσι είναι η δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. 
20. Το 85% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Έχω βάσιμους φόβους ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν Αρτέμη Σώρα. Απ’ ό,τι ακούω γύρω, η κοινή γνώμη δεν πιστεύει ότι πάμε στραβά γιατί όσα λέγαμε ήταν ψέματα κι όσα κάνουμε είναι λάθος. Αλλά γιατί οι λάθος και ψεύτικες υποσχέσεις δεν εκπληρώθηκαν… 

Πηγή: (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου